Osmanlı İmparatorluğu, Birinci Dünya Savaşı’nın sonunda Mondros Ateşkesi ve Sevres Barış Antlaşması’nı imzalamak zorunda kaldı.Anadolu’da Mustafa Kemal liderliğinde örgütlenen Milli Mücadele hareketi bunları reddederek Mondros’un yerine Mudanya Ateşkesi’ni, Sevres’in yerine Lozan’ı devreye soktu.
Aslında bir doktora tezi olarak hazırlanan bu çalışma Lozan görüşmeleri sırasında İngiltere ile Ankara hükümeti arasında geçen diplomatik mücadeleyi konu alıyor.
Çalışmada tarihin akışında rol alan oynayan aktörlerin biyografileri, Lozan Barış Anlaşması’nın tam metni, harita ve fotoğraflar da yer almaktadır.Konferansın arka planı ve 20 Kasım 1922’den 23 Temmuz 1923’e kadar iki evrede tamamlanan görüşmeler kronolojik olarak irdeleniyor.
Tarihenotdus | Tarih, Kültür ve Medeniyetler sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Lozan antlaşmasının birde bilinmeyen yüzleri saklanan iç antlaşmaları vardı bunlarıda bilmekte fayda var tarihimizi daha iyi öğremek adına bu yüzden okunması gereken bir kitap herkeze tavsiye ederim
GÜZEL BİR PAYLAŞIM.teşekkürler.
herkesin okuması gerektigini düşünüyorum.eşsiz bir eser.
bir kitap bukadarmı güzel yazılır.. bukadarmı harika sunulur.. wallahi pesss… berbat olmuş.. :))
Güzel bir katap olsa gerek ama saklı kalan yönlerini okumak isterdim…
Kesinlikle okunması gereken bir eser olduğunu düşünüyorum özellıkle o dönemi anlamak o günün koşullarını düşünerek ele alıp eseri anlamak gerekli.
Lozan Antlaşması bize okullarımızda başarıymış harika sonuçlar almışız gibi öğretilse de arka kapılar ardında nelerin döndüğünü anlatan güzel bir kitap. bundan hariç Kadir Mısıroğlu’nun yazılarını da okumanızı tavsiye ederim.