
Sinemacılık tarihinin anlatıldığı bu kitap, yüz yıllık bir süreçte bir süreçte özenle seçilen 100 film masaya yatırılıyor.Atillâ Dorsay bu eserinde özenle seçtiği 100 filmi okuyucularına armağan ediyor.Yazar her film için geniş kapsamlı bir inceleme yazısı, deneme yazısı gibi özgün olarak okunabilecek bir tanıtım yazısı yazmış.
1916 yapımı “Hoşgörüsüzlük” adlı film ile başlayan 1995’te çekilen “Ulis’in Bakışı” filmine dek kronolojik olarak 100 önemli filmi objektif bir bakış açısıyla ele alıyor.
Sayın Dorsay’ın deyişiyle “Bir sinema tarihçisi kitabı olmaktan çok, bir sinemasever kitabı” olan bu çalışma “Ucuz Roman” dan, “Rüzgar Gibi Geçti”ye, “Kazablanka” dan, “Hiroşima Sevgilimden Üç Renk Üçlemesi’ne kadar bir sinemacılık tarihi kitabı.
Tarihenotdus | Tarih, Kültür ve Medeniyetler sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
kitabı geçen hafta aldım, konusunda gayet başarılı buldum. meraklıları kaçırmasn derim.
Güzel bir kitaptır. Çok gerçekçi bir anlatımla kaleme alınmış başarılı bir yapıt.
Başlık biraz kafa karıştırıcı olmuş. Yüz yönetmenin ardından bu bekleniyordu zaten. Attilla beye saygılar.
çok güzel bir kitap herkese tavsiye ediyorum
gerçekten güzel bir kitap saol admin
İlk fırsatta okuyacağım. İçeriği hoşuma gitti
Kitabi bu hafta oldu.İlk fırsatta okumayı düşünüyorum.
Güzel bir kitap okumanızı tavsiye ederim..