
Sayın Yavuz Bahadıroğlu tarafından kaleme alınan “Tarihimizin Gizli Odaları” adlı tarih kitabı özellikle yakın tarihimizin karanlık kalmış önemli olaylarına akıcı bir üslupla ışık tutuyor. İstiklal Savaşı kahramanlarından Çerkez Edhem Bey‘in o dönemde çıkan isyanları bastırarak ülkemize büyük katkıları olmuştur.
Çerkez Edhem Bey’in uğruna hayatını hiçe saydığı vatanından neden kaçmak zorunda kaldı? Birinci İnönü Savaşı gerçekten yapıldı mı? Osmanlı Payitaht’ı İstanbul’u işgal eden İngilizler, neden bu işgali Anadolu’ya yaymadılar? Neden onlarla hiçbir cephede savaşmadık? Onlarla yenmediğimiz hâlde neden çekip gittiler?
Giderken ülkemizden neler götürdüler? Lozan’da masaya savaşı kazanmış bir devlet olarak mı oturduk, yoksa kaybetmiş olarak mı? Kazanmış bir devlet olarak masaya oturduysak neden Misak-ı Milli sınırlarımıza sahip çıkamadık?
Adaları, Kıbrıs’ı, Musul’u, Kerkük’ü ve Batı Trakya’yı neden terk etmek zorunda kaldık? Neden Yunanistan’dan savaş tazminatı istemedik? Günümüzün önemli siyasi sorunu haline gelen cunta bize tarihimizin bir mirası mıdır? Trabzon mubusu merhum Ali Şükrü Bey ve Topal Osman’ın katli. Ezanın bir dönem Türkçe okutulmasından sonra aslına dönmesi nasıl oldu?
Bunlar gibi cumhuriyet dönemimizin birçok önemli olaylarının ele alındığı bu kitabı okumanızı tavsiye ederiz.
Tarihenotdus | Tarih, Kültür ve Medeniyetler sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
çok güzel bir kitap gerçektende okumanızı şiddetle tavsiye ederim
tarihin bu tür bilgileri kitaplara sığmayacak kadar çok olması şaşırtıcı
Çerkez Ethem’i doğru anlayabilmek çok önemli. Kitabı okumadım; ama Çerkez Ethem’in duruşunu nasıl ele aldığını merak ettim doğrusu.
Çok enteresan sorular var burada, hepsi de merak uyandırıcı sorular. Sanırım sizin sayenizde bir kitap daha listeme eklenecek. 🙂